Desert churros spanioli de casa

Postat de ctlina in Dulciuri
28 Oct 2018 | 3878 vizualizari
Desert churros spanioli de casa

Churros este o patiserie spaniola foarte populara si raspandita. Iata o reteta etonanta, eu ma gandeam ca se fac cu aluat de gogosi, dar aluatul folosit este un aluat oparit numit pâte à choux. Nu sunt usor de facut, va previn va trebuie un posh de calitate si rezistent. https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/churros-spanioli-de-casa.html

Ingrediente

  • 250 ml de apa
  • 225 g de faina
  • sare
  • 2 oua
  • 60 g de unt
  • zahar vanilat, ciocolata
  • ulei

Mod de preparare

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul.

Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina. 

Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a obține o pastă omogenă. 

Continuati sa amestecati la foc mic pentru a usca bine aluatul, pana formeaza o minge si se deslipeste de lingura de lemn si de peretiii vasului.

Se lasa sa se răcească câteva minute.

Se toarnă ouale treptat si se amesteca viguros cu lingura de lemn. 

Puneti crema intr-un posh si formati batoane.

Depuneti-le direct in uleiul incalzit.

Taiati-le cu mana sau cu o foarfeca de bucatarie.

Gatiti-le pe toate partile, scoateti-le pe o hartie absorbanta si dati-le prin zahar vanilat.

Pueti inmuia un capat in ciocolata sau in @nuttela topita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert churros spanioli de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu aluat umplut

Postat de Pungasa_Rogue

Desert pasca cu aluat umplut

Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2018, 18:55
la 28.10.2018, 19:09
Sunt deliciosi! Am facut si eu mai demult
la 28.10.2018, 19:12
Gustosi !
la 28.10.2018, 19:34
Ioi, ce buni!
la 28.10.2018, 20:04

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking