Ingrediente
- 4 oua
- 120 gr zahar
- 100 ml ulei sau 80 gr unt topit.
- 50 ml lapte sau un iaurt de 100 ml.
- 150 gr faina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- arome dupa gust (vanilie / coaja de lamaie si portocala).
- 50 gr cacao amara.
- nuci ,alune sau ce tip de fructe uscate preferati.
- Daca doriti puteti sa puneti deasupra o glazura de ciocolata.
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se incorporeaza laptele sau iaurtul si treptat faina, praful de copt si aromele, la final se adauga albusurile spuma care se incorporeaza amestecand de jos in sus in mod uniform.
Intr-un castron se pun 3 linguri de compozitie cu cacao se amesteca bine.
Se pregateste tava, se tapeteaza bine cu ulei si faina (daca nu aveti o tava cu gaura puteti folosi clasica taca de chec ) se pune un strat de compozitie alba, se pune al doilea strat de compozitie maro si se amesteca usor cu o lingura; deasupra se pun bucati de nuci sau alune.(puteti pune si fructe uscate : smochine, prune, caise). Se da la cuptorul preincalzit la 180 ° C, pentru 35/40 minute, verificand coptura dupa 25 de minute.
Se lasa la racit, se poate pudra cu zahar sau se poate inveli in glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ciambellone (chec)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|