Ingrediente
- 250 grame de lapte praf ”Rarăul”
- 300 grame de zahăr tos
- 150 ml de apă rece
- 100 grame de unt
- 1 plic de vanilie
- 40 grame de fructe confiate
- Pentru decor:
- 75 grame de fistic
- 60 grame de fructe confiate
Mod de preparare
Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă.
Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.
După ce untul s-a topit, se adaugă laptele praf, puțin câte puțin, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se adaugă apoi 3/4 din cantitatea de fructe confiate (restul se păstrează pentru decor), se amestecă pentru uniformizare și apoi compoziția de ciocolată se toarnă într-o tavă prevăzută cu folie alimentară.
Se netezește, cu lama unui cuțit uns cu unt, suprafața ciocolatei și apoi se decorează cu fistic și fructe confiate.
Se dă tava cu ciocolata la rece, până ce se răcește complet. Atunci se ia ciocolata cu tot cu folia alimentară, din tavă, se porționează cu atenție și se depozitează la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|