Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate

Postat de RODIMUR in Dulciuri
29 Dec 2019 | 3583 vizualizari
Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate

Ciocolata albă se bucură de o apreciere aproape unanimă printre consumatori și eu mi-am dorit de mult timp să fac în casă, artizanal, acest desert delicios. Iată că acum s-a întâmplat, poate tocmai pentru că în aceste zile de iarnă m-am ”jucat” cu rețetele de ciocolată de casă și am cam făcut de tot felul.  Inițial voiam să adaug și merișoare, pe lângă fistic, dar cum mi-am amintit că mai am niște fructe confiate, mi-am propus să termin cu proviziile de ingrediente și să le folosesc cu această ocazie. Rezultatul a fost un plus de arome și de culoare, față de experiența pe care aș fi trăit-o cu fistic și merișoare. Așa că acum savurăm această ciocolată, minunată la gust și aspect...!

Ingrediente

  • 250 grame de lapte praf ”Rarăul”
  • 300 grame de zahăr tos
  • 150 ml de apă rece
  • 100 grame de unt
  • 1 plic de vanilie
  • 40 grame de fructe confiate
  • Pentru decor:
  • 75 grame de fistic
  • 60 grame de fructe confiate

Mod de preparare

Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă.

Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.

După ce untul s-a topit, se adaugă laptele praf, puțin câte puțin, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se adaugă apoi 3/4 din cantitatea de fructe confiate (restul se păstrează pentru decor), se amestecă pentru uniformizare și apoi compoziția de ciocolată se toarnă într-o tavă prevăzută cu folie alimentară.

Se netezește, cu lama unui cuțit uns cu unt,  suprafața ciocolatei și apoi se decorează cu fistic și fructe confiate.

Se dă tava cu ciocolata la rece, până ce se răcește complet. Atunci se ia ciocolata cu tot cu folia alimentară, din tavă, se porționează cu atenție și se depozitează la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu nuca si ciocolata

Postat de Moni_alex

Chec cu nuca si ciocolata

Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar. Se separa ouale si se...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de Reli_B

Desert cozonac cu gem, de post

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 20:06
arata minunat!
la 29.12.2019, 20:11
la 29.12.2019, 20:15
Îți mulțumesc frumos, Claudia!
la 29.12.2019, 20:56
Ce bine arată! Ciocolată albă n-am făcut, dar o am în plan.
la 29.12.2019, 21:17
Arata foarte fain!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking