Ingrediente
- foi de napoilitana
- forme de aluminiu
- 140 g unt cu 82% grasime
- 225 g lapte praf Rarau cu 26% grasime
- 40 g cacao
- 80 g nuci pecan
- 150 g cirese amare din ciresata ( fara samburi )
- 200 g zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare
Laptele praf l-am amestecat cu nucile pecan maruntite si cu ciresele amare fara samburi. Zaharul, cacao si apa le-am pus la fiert pana au dat in 2-3 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat unul, am amestecat pana ce untul sa topit, apoi am turnat totul peste laptele praf. Am amestecat totul foarte repede. Am pregatit dinainte formele de aluminiu, tavite mici, am taiat foile de napolitana, am pus pe fundul tavitei foaie de napolitana, apoi am pus compozitia de ciocolata, am nivelat si am adaugat a doua foaie de napolitana, am presat sa faca aderenta foaia de napolitana cu ciocolata. Am umplut cele 3 tavite pregatite, apoi le-am bagat la frigider pana a doua zi.Simplu si gustos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|