Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
10 Noi 2020 | 2258 vizualizari
Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan

Dupa ce ne-am cinstit cu ciresata, au ramas ciresele amare din ciresata si mereu uitam sa le pun la loc in damigeana, asa ca le-am gasit locul in ciocolata.

Ingrediente

  • foi de napoilitana
  • forme de aluminiu
  • 140 g unt cu 82% grasime
  • 225 g lapte praf Rarau cu 26% grasime
  • 40 g cacao
  • 80 g nuci pecan
  • 150 g cirese amare din ciresata ( fara samburi )
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Laptele praf l-am amestecat cu nucile pecan maruntite si cu ciresele amare fara samburi. Zaharul, cacao si apa le-am pus la fiert pana au dat in 2-3 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat unul, am amestecat pana ce untul sa topit, apoi am turnat totul peste laptele praf. Am amestecat totul foarte repede. Am pregatit dinainte formele de aluminiu, tavite mici, am taiat foile de napolitana, am pus pe fundul tavitei foaie de napolitana, apoi am pus compozitia de ciocolata, am nivelat si am adaugat a doua foaie de napolitana, am presat sa faca aderenta foaia de napolitana cu ciocolata. Am umplut cele 3 tavite pregatite, apoi le-am bagat la frigider pana  a doua zi.Simplu si gustos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu cirese amare alcoolice si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Batoane cu mac

Postat de Dya

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire....

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2020, 18:35
Aleeeee meeeeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
la 10.11.2020, 18:57
la 10.11.2020, 19:17
Iooooi, au apucat altii mai repede la ea! ) faina ciocolata, nici nu vreau sa ma gandesc cat e de buna!
la 10.11.2020, 20:45
Delicioasa!
la 10.11.2020, 20:46
Ce as vrea o bucatica!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking