Desert "Ciocolata&Ciocolata"

Postat de anisoara in Dulciuri
26 Aug 2010 | 6516 vizualizari
Desert "Ciocolata&Ciocolata"

O idee de aranjare a desertului si alta de aranjare a bomboanelor din ciocolata.Aceiasi baza de crema, da poate fi folosita in 2 moduri -pentru desert-mousse sau pentru bomboane de ciocolata.

Ingrediente

  •    9 galbenusuri
  •   250 gr de zahar
  •   125 ml de lapte sau 0.5 pahar
  •   O lingura mare de cafea solubila
  •   Sau 2 pliculete de cappuccino
  •   200 gr de unt
  •   10 gr de jelatina
  •   Putin rom
  •  Glazura :
  • 150 gr de ciocolata de lapte
  • 60 ml de frisca, 30 -35 %
  • 30 gr de unt

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba.  Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino). Se amesteca bine ouale cu zaharul topit si cafeaua. Vasul mai mic se pune in vasul mai mare si  se pune la bain-marine ,timp de 15 minute. Se amesteca intr-una pana crema incepe sa se ingroase.    Crema fiarta se aduce la o temperatura calduta si  se mixeaza cu untul molcut si jumatate de lingurita de rom. Gelatina inmuiata  se dizolva  in microunda pe 30 sec si se toarna in crema .  Totul se mixeaza pana primim o compozitie omogena. 

Crema primita se toarna in forme si se pune la rece pentru o ora. Dupa aceia se rastoarna  din forme continutul pe farfurioare si se acopera cu glazura calduta, sau se decoreaza la preferinta cu ciocolata , dupa cum se vede in  poze.

Prepararea glazurii:

Ciocolata se faramiteaza in bucati ,se toarna frisca si se topeste la o temperatura mica la microunde timp de 40 secunde , se scoate vasul cu ciocolata si se amesteca foarte des , pana se topeste toata ciocolata in frisca, se adauga untul si se incorporeaza in ciocolata. Glazura se unge in stare calduta.

Prepararea bombitelor de ciocolata:

La crema fiarta , rece ( fara gelatina) descrisa  mai sus, se adauga  100 gr de biscuti faramitati si 100 gr de nuci pisate ( optional), putin prajite, uscate , in prealabil. Se amesteca bine si pune la frigider pentru 1-2 ore, sa se intareasca . Se scoate din frigider si cu mainele se fac bombite de marimea, pe care o doriti, se tavalesc prin fulgi de ciocolata. Sau se aranjeaza toate bombitele pe un gratar , care este pus deasupra unui platou mare si plat. Se toarna glazura de ciocolata peste bombite si se presara cu fulgi de ciocolata , cumparate .

Se lasa sa se intareasca glazura , dace e nevoie, se acopera cu glazura de ciocolata a 2a oara. Dupa ce s-a intarit ciocolata , se  aranjeaza  dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert "Ciocolata&Ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert globuri (bombe) de ciocolata calda

Postat de rocsi_1612

Desert globuri (bombe) de ciocolata calda

Intr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit.  Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2010, 20:35
Jos palaria!
la 26.08.2010, 20:49
Anisoara ca de fiecare data postezi numai bunatati si pentru asta jos palaria...totul e de nota 10+
la 26.08.2010, 20:54
ce idee interesanta si delicioasa
la 26.08.2010, 21:05
superb....
la 26.08.2010, 21:23
Miha, iti multumesc din suflet.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking