Desert clafoutis cu struguri

Postat de RODIMUR in Prajituri
8 Noi 2018 | 3800 vizualizari
Desert clafoutis cu struguri

Dacă inițial clafoutis (”o clătită mare, cu fructe” după cum o considerau unii) era făcută neapărat cu cireșe, de ceva timp, patisierii inventivi o fac și cu: vișine, afine, mure, mere, pere, struguri... Această prăjitură a apărut în ținutul Limousin din Franța și se făcea mai ales în provincie, dar între timp s-a răspândit peste tot, în așa fel încât astăzi se găsește chiar și în locațiile renumite și în fapt, în toate meniurile care respectă gusturile clienților. Din ingredientele de mai jos am făcut ”o clătită mare cu struguri” la cuptor, într-o tavă de dimensiune medie, cu diametrul de 20 cm. Eu am folosit struguri albi de masă (tămâioasă) foarte buni, dar dacă veți folosi struguri roșii, prăjitura va avea un aspect și mai frumos.

Ingrediente

  • 300-400 grame de struguri de masă, cu boabe mari
  • 75 grame de zahăr tos fin
  • 100 grame de făină albă
  • 2 ouă
  • 75 ml de lapte dulce
  • 1 plic de vanilie
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de apă de flori de portocal
  • unt pentru uns tava
  • 1 linguriță de zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă.

Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri.

Se amestecă făina cu: sarea, praful de copt, bicarbonatul, vanilia și zahărul. Se adaugă cele două ouă și apoi laptele (rece). Când compoziția este omogenă, se adaugă apa de flori de portocal. Se amestecă bine compoziția, pentru omogenizare și se toarnă în tavă, peste struguri.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit în prealabil și se ține, la foc mediu, până ce prăjitura se rumenește.

Când prăjitura s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr farin, se porționează și se servește caldă. Este la fel de bună și rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clafoutis cu struguri

Postat de ctlina

Desert clafoutis cu struguri

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2018, 20:01
la 08.11.2018, 20:35
Bunnn
la 08.11.2018, 20:39
Mulțumesc frumos, Lau!
la 08.11.2018, 21:04
la 08.11.2018, 21:06
Mulțumesc, Rocsi!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking