Desert clafoutis cu struguri
Postat de RODIMUR in Prajituri
8 Noi 2018 | 4155 vizualizari
Dacă inițial clafoutis (”o clătită mare, cu fructe” după cum o considerau unii) era făcută neapărat cu cireșe, de ceva timp, patisierii inventivi o fac și cu: vișine, afine, mure, mere, pere, struguri...
Această prăjitură a apărut în ținutul Limousin din Franța și se făcea mai ales în provincie, dar între timp s-a răspândit peste tot, în așa fel încât astăzi se găsește chiar și în locațiile renumite și în fapt, în toate meniurile care respectă gusturile clienților.
Din ingredientele de mai jos am făcut ”o clătită mare cu struguri” la cuptor, într-o tavă de dimensiune medie, cu diametrul de 20 cm.
Eu am folosit struguri albi de masă (tămâioasă) foarte buni, dar dacă veți folosi struguri roșii, prăjitura va avea un aspect și mai frumos.