Ingrediente
- 2 oua
- 50 gr unt topit
- 250 gr faina
- 300 ml lapte rece
- 150 ml apa minerala
- un praf de sare
- optional, o lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- putin ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare
Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.
Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire.
Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este nevoie de zahar in compozitie, mai ales daca alegi umpluturi dulci cu dulceata sau crema de ciocolata.
Lasa aluatul de clatite sa se odihneasca 10-15 minute.
Intre timp, pune pe foc sa se incinga o tigaie pentru clatite. Unge-o cu putin ulei si pune compozitia cu un polonic. Intinde uniform aluatul pe toata suprafata, inclinand tigaia in toate partile. Cand incepe sa faca mici bule la suprafata, intoarce clatita pe partea cealalta.
Nu este nevoie sa ungi tigaia de fiecare data, pentru ca untul din compozitie nu va lasa aluatul sa se lipeasca.
Au iesit 12 bucati pe care poti sa le umpli cu dulceata, sa le rulezi sau sa le impaturesti in patru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|