Desert clatite pufoase – Mananci de nu te mai opresti

Postat de aromearomate1 in Dulciuri
27 Feb 2019 | 2257 vizualizari
Desert clatite pufoase – Mananci de nu te mai opresti

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 cești faina ( 240 gr)
  • 1 ceașcă lapte (150 ml)
  • 2 cești apa minerala (300 ml)
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 50 gr unt topit
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Într-un bol se pun întâi ingredientele lichide – 3 oua, laptele, apa minerala, untul topit, le amestecam bine după care adaugăm: faina cernuta, sarea, zaharul și drojdia și ușor le omogenizam cu telul. Amestecul obținut se lasă  „la odihnit” in frigider timp de 1 ora.

Scoatem compozitia din frigider, îl amestecam bine și dacă este prea gros mai adăugați putina apa minerala (compoziția trebuie sa fie ca o smântână subțire).

Se pune la încins tigaia pentru clatite pe care o ungem cu ulei cu o pensula, se toarnă un polonic de compoziție mișcând tigaia repede ca suprafața sa se acopere cu aluat. Când începe sa se rumenească pe o parte întoarcem clătita pe partea cealaltă. Din când în când se amesteca compoziția din bol ca sa nu rămână prea groasa la fund, în acest caz se poate subția cu puțin lapte.

Clătitele trebuie sa fie subțiri și din aceasta cantitate ies 15 clătite la o tigaie medie.

Când toate sunt gata le umplem după gustul fiecăruia cu: gem, ciocolata, miere cu nuca etc. și se formează sub forma de rulouri sau plicuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite pufoase – Mananci de nu te mai opresti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Retete similare

Biscuiti cu mac si ciocolata alba

Postat de andaoana

Biscuiti cu mac si ciocolata alba

Untul moale il amestecam cu indulcitorul si adaugam pe rand cate un ou , sarea, coaja razuita de lamaie ,macul ,parful de copt si faina . Faina nu o puneti pe toata o data ci numai jumate ....

Citeste continuarea

Gogosi cu bere(de post )

Postat de rocsi_1612

Gogosi cu bere(de post )

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2019, 08:09
la 28.02.2019, 20:03
foarte bune!
la 28.02.2019, 20:06
Sunt prea bune! Chiar mananci de nu te mai opresti!
la 28.02.2019, 20:08
la 01.03.2019, 09:11
Bune

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking