Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme

Postat de Constelatialeu in Prajituri
12 Feb 2021 | 2619 vizualizari
Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme

Am zis sa testez cadoul de sub brad , zis si facut. Pentru ca si deoarece am doar 6 forme, 3 mai mari si 3 mai mici, a durat un pic mai mult preparareea cojilor de rulouri.Un pic de migala si rabdare, dar merita, sunt delicioase umplute cu diverse creme , in functie de preferinte. Eu am ales o crema rapida, frisca amestecata cu crema de alune de la Lidl si o crema clasica de vanilie, pe asta vanilata am facut-o ochiometric.

Ingrediente

  • Aluat rulouri
  • 300 g faina
  • 125 g unt rece cu 80% grasime
  • 125 g smantian 20 % grasime
  • un praf de sare
  • Crema rapida
  • frisca batuta + crema de alune de la Lidl
  • Crema clasica de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider 30 min. Dupa 30 min, am scos aluatul, am intins cu sucitorul foaie subtire si am decupat cu o rola fasii cat mai lungi. Sincer eu nu le-am facut foarte lungi, pentru ca am unit cate doua pe o forma de rulou mare, sau una pe o forma de rulou mic. Am rulat fasiile pe forma de rulou, cu atentie , apoi am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am copt rulourile cca 20 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor, le-am desprins cu grija de pe forma si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut cu crema. Cum am spus mai sus la ingrediente am folosit o crema rapida din frisca si crema de alune si o crema de vanilie clasica. Fiecare le umple in functie de preferinte. Imi place acest aluat ca e un pic crocant, dar nu tare, deci se pot manca si imediat dupa umplere, sau se lasa cateva ore sa se inmoaie aluatul de la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert coji de rulouri, umplute cu diverse creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu banane si crema de branza

Postat de xana

Prajitura cu banane si crema de branza

Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea. Margarina se mixeaza cu zaharul...

Citeste continuarea

Tarta de portocale cu sirop de cocos

Postat de xana

Tarta de portocale cu sirop de cocos

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2021, 16:28
Vreau si eu
la 12.02.2021, 16:31
Ce sa faci tu cu ele, sa te dai de`a rostogolul ?
la 12.02.2021, 16:58
la 12.02.2021, 17:13
Nici nu am nevoie sa citesc retetam caci am vazut pozele si am priceput. Un lucru a ramas nelamurit: cum maiba arata instrumentul ala al tau cu care tai asa frumos fasiile?Am vrut sa te intreb de la saratele, dar nu am indraznit Si evident, sa spui si de unde ai cumparat-o ca mi-a ramas gandul acolo!
la 12.02.2021, 17:16
Katy, instrumentul ala al meu are cca 100 de ani, a fost al bunicii din partea tatalui.....o sa-i fac o poza si iti arat.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking