Desert cornete pentru inghetata

Postat de ancutsa in Dulciuri
29 Aug 2020 | 3914 vizualizari
Desert cornete pentru inghetata

Toată lumea adoră cornetele. Îmi doream de multă vreme să le fac eu în casă, pentru că cele cumpărate mi se par foarte dulci, dar și pentru că eram curioasă cum ies. Când în sfârșit am reușit să-mi cumpăr un aparat de sărățele, am început să testez. Am făcut mai multe încercări, însă tocmai acelea mi-au dat ideea unor sărățele pentru data viitoare. Până atunci, să vă povestesc cum am făcut aceste cornete. Nu uitați că timpul de lucru este alert! A, și să aveți la îndemână niște șervete curate de bucătărie, ca să vă ajutați să rulați aluatul cât este fierbinte! Se răcesc bine după 24h și atunci se întăresc.

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 2,5 ml îndulcitor
  • Un praf de sare
  • 20 g unt topit
  • 120 g făină
  • 110 ml lapte

Mod de preparare

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la clătite.

Torni cu o lingură din amestec în forma de sărățele bine încălzită pe aragaz, chiar în mijloc, nu prea mult, o lingură ajunge. Închizi forma și lași să se gătească aprox 1 minut. Verifici dacă s-a colorat în auriu și transferi aluatul pe un șervet de bucătărie curat.

Rulezi cu ajutorul lui, ca să-i dai forma unui con. Aluatul este maleabil, dar și fragil, astfel că se rupe ușor, așa că manevrează-l cu grijă. După ce ai ținut aluatul în șervet un minut, îl poți desface ușor și acum îl rulezi la loc, dar fără șervet, ca să-i fixezi forma. Este încă moale.

Procedezi la fel cu restul de aluat.

Le lași la răcit, de preferat, peste noapte, eventual sprijinite de pahare înalte.

A doua zi, vor fi bine uscate.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/cornete-pentru-inghetata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete pentru inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2020, 16:02
am trecuto la favo,ca noi suntem mari mancatori de inghetata
la 29.08.2020, 16:06
Lau, ma bucur ca iti plac, astept sa-mi spui cum ti s-au parut!
la 29.08.2020, 18:00
la 29.08.2020, 18:25
Ce faine sunt!
la 30.08.2020, 09:44

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking