Desert cornulete cu gem si nuca

Postat de ancutsa in Dulciuri
5 Noi 2019 | 2865 vizualizari
Desert cornulete cu gem si nuca

Având la îndemână ingrediente de sezon, pentru această rețetă am folosit cidru, care dă și o culoare specifică aluatului, însă au ieșit atât de fragede, încât s-au mâncat foarte repede.

Ingrediente

  • 200 g margarină Unirea,
  • ½ linguriță bicarbonat stins în cidru,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 200 ml cidru,
  • 370 g făină,
  • 3 lingurițe dulceață de căpșuni,
  • 3 lingurițe gem de prune,
  • 3 lingurițe dulceață de cireșe galbene,
  • 9 lingurițe nucă măcinată

Mod de preparare

 

 

Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând făină câtă cere aluatul (eu am avut nevoie de aprox 330 g), adică până obținem un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi întins.

Se lasă la odihnit 30 de minute, la rece.

 Se preîncălzește cuptorul, apoi ne putem apuca de lucru: se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, pe masa de lucru presărată cu făină (aprox 40 g).

Într-un castron sau mai multe, se pregătește umplutura, amestecând gemul preferat cu nuca măcinată. Eu am dorit 3 umpluturi: cu dulceață de căpșuni, gem de prune și dulceață de cireșe galbene.

Se decupează triunghiuri lungi, pe fiecare triunghi se adaugă o linguriță de umplutură. Se rulează, dând formă de cornuleț.

 Se așază cornulețele în tava pregătită cu foaie de copt, care se dă la cuptor, la foc mediu, cam 15-20 de minute.

 

Cornulețele trebuie sa rămână ușor albe, dacă se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se învelesc cu un prosop de bucătărie.

Se pot pudra cu zahăr.

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 10 min + 30 min pentru repaos aluat

Timp de coacere: 20 min/tavă * 2 tăvi

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cornulete-cu-gem-si-nuca-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu iaurt si untura

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete cu iaurt si untura

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2019, 16:22
la 05.11.2019, 16:36
la 05.11.2019, 16:54
la 05.11.2019, 17:12
la 05.11.2019, 19:22
Foarte bună, umplutura de gem cu nucă...!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking