Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Postat de diaconta in Dulciuri
11 Mar 2017 | 6684 vizualizari
Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici? Cam aşa a fost şi la mine azi. Cum mama poftise la nişte cornuleţe, am zis, cornuleţe să fie! Mai aveam nişte osânză la congelator, aşa că am combinat-o cu unt, rezultatul fiind nişte cornuleţe foarte fragede.   Pentru umplutura, eu am folosit gem de vişine şi caise. Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe plac.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 160 g osânză (sau unt 82% grasime)
  • 80 g unt 82 % grasime
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingura îndulcitor Green Sugar sau zahar tos
  • 5 g praf de copt
  • sare
  • vanilie Bourbon de la Green Sugar
  • coaja de lamâie
  • gem de vişine si caise pentru umplut
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.

Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.

Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.

Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.

Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus  tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.

Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.

 

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2017, 22:23
Seara buna yahoo06.gif Am ajuns pe la voi si ca sa nu ma certati,am pus mai intai o reteta ))) adica,am aruncat buzduganul
la 11.03.2017, 22:28
Prima !!!!
la 11.03.2017, 22:33
bune bune
la 11.03.2017, 22:53
Cred ca sunt tare bune!
la 11.03.2017, 23:02
Sunt tare bune!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking