Ingrediente
- 500 g faina
- 160 g osânză (sau unt 82% grasime)
- 80 g unt 82 % grasime
- 3 linguri iaurt grecesc
- 4 galbenusuri de ou
- 1 lingura îndulcitor Green Sugar sau zahar tos
- 5 g praf de copt
- sare
- vanilie Bourbon de la Green Sugar
- coaja de lamâie
- gem de vişine si caise pentru umplut
- zahar pentru pudrat
Mod de preparare
Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.
Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.
Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.
Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.
Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.
Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|