Ingrediente
- 750 g faina alba
- 300 g untura de porc
- 350 g nuca macinata
- 1 pahar cu apa
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie
- 1/4 lingurita sare
- esenta de vanilie
- Pt. pudrat
- zahar farin
Mod de preparare
Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi coaja de lamaie , esenta de vanilie si apa. Framntam bine, api invelim aluatul intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru cca 2 ore, eu l-am tinut toata noaptea ca m-a apucat framantaul la 9 seara.Am scos aluatul din frigider, am format niste bilute, cam cat o nuca ma imica, apoi am modelat cornulete in forma de potcoava sau ceva de genul asta. Am asezat cornulete formate in tava tapetata cu hartie de copt.Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am bagat tava in cuptor, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar farin asa calde. Un deliciu de cornulete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete Mena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|