Desert cornulete Mena

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
11 Oct 2020 | 6088 vizualizari
Desert cornulete Mena

M-am inspirat de la raraita mea draga Mena, circula candva o poveste cum ca de fapt cornuletele erau facute de Ancuta , dar reteta era a lui Padre, o adevarata saga a cornuletelor, nici in ziua de azi nu se stie cine , care, cum, unde au fost facute cornulete, dar ce este cert, au fost mancate , nu a ramas unul....Asa ca m-am pus si eu pe framantat....

Ingrediente

  • 750 g faina alba
  • 300 g untura de porc
  • 350 g nuca macinata
  • 1 pahar cu apa
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pt. pudrat
  • zahar farin

Mod de preparare

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi coaja de lamaie , esenta de vanilie si apa. Framntam bine, api invelim aluatul intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru cca 2 ore, eu l-am tinut toata noaptea ca m-a apucat framantaul la 9 seara.Am scos aluatul din frigider, am format niste bilute, cam cat o nuca ma imica, apoi am modelat cornulete in forma de potcoava sau ceva de genul asta. Am asezat cornulete formate in tava tapetata cu hartie de copt.Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am bagat tava in cuptor, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar farin asa calde. Un deliciu de cornulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete Mena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini boccelute cu branza si merisoare

Postat de mirela0911

Desert mini boccelute cu branza si merisoare

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia....

Citeste continuarea

Desert gofre cu iaurt

Postat de deyutzky

Desert gofre cu iaurt

Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.  Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2020, 11:08
Delicioase!
la 11.10.2020, 11:12
Bune sunt cornuletele astea cu nuca!
la 11.10.2020, 12:32
Sigur sunt "Mena" si nu "Ancuta"?? )
la 11.10.2020, 14:16
Pfff! Minunate! Ai cumva oameni la treabă, de ai făcut atâtea dulcegării! Cele mai bune cornulețe, cu untură și nucă!
la 11.10.2020, 14:19
Nu am Zmeoaico, le-am impartit. Azi tata ar fi implinit 79 de ani.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking