Ingrediente
- 50 g drojdie proaspata
- 4 oua
- 1 cana cu lapte cca 250 ml
- 150 g iaurt grecesc
- 400 g osanza sau untura
- 10 lg zahar
- cca 1,200 kg faina
- 1 lingurita sare
- Umplutura
- gem de prune amestecat cu nuca macinata
- zahar farin pentru tavalit cornuletele
Mod de preparare
Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.
Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de lapte caldut si maiaua crescuta si am inceput sa omogenizez, am mai adaugat cca 200 g faina si am framantat un aluat nu foarte moale, dar nici tare, potrivit cat sa-l pot intinde usor. L-am lasat la crescut cca. 1 ora, apoi am intins foaie am decupat cu ajutorul unei farfurii un rotund pe care l-am impartit in 8 bucati.
Separat am amestecat gemul cu nuca macinata si am pus cate un pic pe fiecare bucatica, am rulat si am format cornuletele, le-am asezat in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min, pana incep ele sa se rumeneasca, asa calde scoase din cuptor, am tavalit cornuletele prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|