Desert cornulete pentru Picnithlon

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
2 Iul 2018 | 3648 vizualizari
Desert cornulete pentru Picnithlon

E despre ce vreau eu, cum vreau eu si multa veselie, probe sportive si cornulete cu gem de prune si nuca

Ingrediente

  • 50 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte cca 250 ml
  • 150 g iaurt grecesc
  • 400 g osanza sau untura
  • 10 lg zahar
  • cca 1,200 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru tavalit cornuletele

Mod de preparare

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.

Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de lapte caldut si maiaua crescuta si am inceput sa omogenizez, am mai adaugat cca 200 g faina si am framantat un aluat nu foarte moale, dar nici tare, potrivit cat sa-l pot intinde usor. L-am lasat la crescut cca. 1 ora, apoi am intins foaie am decupat cu ajutorul unei farfurii un rotund pe care l-am impartit in 8  bucati.

Separat am amestecat gemul cu nuca macinata si am pus cate un pic pe fiecare bucatica, am rulat si am format cornuletele, le-am asezat in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min, pana incep ele sa se rumeneasca, asa calde scoase din cuptor, am tavalit cornuletele prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...

Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de Mihaela11_jo

Galuste cu prune

Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 22:18
Foarte bune!Se topeau in gura
la 02.07.2018, 22:23
bune bune
la 02.07.2018, 23:01
Delicioase!
la 02.07.2018, 23:29
Ce bine arata... !
la 02.07.2018, 23:33
ce faine-s!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking