Desert cornulete pentru Picnithlon

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
2 Iul 2018 | 3643 vizualizari
Desert cornulete pentru Picnithlon

E despre ce vreau eu, cum vreau eu si multa veselie, probe sportive si cornulete cu gem de prune si nuca

Ingrediente

  • 50 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte cca 250 ml
  • 150 g iaurt grecesc
  • 400 g osanza sau untura
  • 10 lg zahar
  • cca 1,200 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru tavalit cornuletele

Mod de preparare

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.

Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de lapte caldut si maiaua crescuta si am inceput sa omogenizez, am mai adaugat cca 200 g faina si am framantat un aluat nu foarte moale, dar nici tare, potrivit cat sa-l pot intinde usor. L-am lasat la crescut cca. 1 ora, apoi am intins foaie am decupat cu ajutorul unei farfurii un rotund pe care l-am impartit in 8  bucati.

Separat am amestecat gemul cu nuca macinata si am pus cate un pic pe fiecare bucatica, am rulat si am format cornuletele, le-am asezat in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min, pana incep ele sa se rumeneasca, asa calde scoase din cuptor, am tavalit cornuletele prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu ciocolata

Postat de Dya

Briose cu ciocolata

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele. Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de...

Citeste continuarea

Tarta din orez cu lapte de cocos si caise

Postat de simona72

Tarta din orez cu lapte de cocos si caise

Spalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2018, 22:18
Foarte bune!Se topeau in gura
la 02.07.2018, 22:23
bune bune
la 02.07.2018, 23:01
Delicioase!
la 02.07.2018, 23:29
Ce bine arata... !
la 02.07.2018, 23:33
ce faine-s!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking