Ingrediente
- 500 g faina
- 2 galbenusuri
- 1 pliculet zahar vanilat
- un praf de sare
- 200 g untura rece
- 150 g smantana fermentata 25% grasime
- umplutura
- gem de prune amestecat cu nuca macinata
- zahar pudra pentru tavalit
Mod de preparare
Faina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se framanta un aluat usor de intins, nu framantam prea mult. Impartim in doua si intindem o foaie subtire pe care o impartim in dreptunghiuri de 8/7 cm, punem umplutura de gem amestecat cu nuca macinata si apoi rulam o frumoasa tigareta. Asezam tigaretele in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 25-30 min , pana incep sa se rumeneasca usor. Se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar asa calde. Un deliciu, se topesc in gura de bune ce sunt, cica se pot pastra si-o saptamana in recipiente de tabla, dar zau asa, cine sa fie pastrator cu asa bunaciuni. Craciun Fericit !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete tigareta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|