Ingrediente
- Aluat
- 240 g smantana cu 40% grasime
- 200 g osanza topita
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- 450 g faina + faina pentru blatul de lucru
- Umplutura
- 2 albusuri
- un praf de sare
- 3-4 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nutella
- cca 200 g alune de padure prajite si macinate
- Pentru pudrat
- zahar farin
Mod de preparare
Aluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina si am framantat, nu foarte mult, un aluat omogen. L-am pus intr-o punga si l-am dat la frigider pentru cel putin 2 ore.
Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat 2-3 minute, nu e nevoie sa obtinem o spuma tare. Am adaugat zaharul, cacao, nutela si alunele macinate, am omogenizat amestecul si l-am lasat sa se odihneasca pana am umplut cornuletele.
Am scos aluatul din frigider, am taiat o bucata din el, restul l-am bagat la frigider cat am modelat primele cornulete. Am presarat faina pe masa de lucru, am intins o foaie subtire, am decupat un rotund cu ajutorul unei farfurii, am taiat cu o rozeta aluatul in 8 parti, am pus umplutura pe fiecare parte, am rulat si am format cornuletele. Am asezat cornulete in tava tapetata cu hartie de copt. Mi-au intrat 32 de cornulete in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt cornuletele pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Cand am scos cornuletele din cuptor le-am tavalit prin zahar farin. Mie mi-au placut, dar nu zic sa nu para lauda :))))))))))))))))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete umplute cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|