Desert cornuri cu capsuni si banane

Postat de ladydi in Dulciuri
18 Mai 2020 | 2070 vizualizari
Desert cornuri cu capsuni si banane

Aluaturi de casa. Pentru ca lui Andrei ii place combinatia capsuni cu banane, i-am facut tot felul de deserturi folosind aceasta combinatie. Toate au fost apreciate si devorate. :) Urmeaza si celelalte retete. :P.  

Ingrediente

  • Pentru aluat: 
  • 500 gr faina;
  • 260 ml lapte;
  • 70 g zahar;
  • 50 g unt;
  • 20 g drojdie;
  • un varf de sare;
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 200 g capsuni,
  • 2 banane,
  • 30 g unt,
  • optional:
  • cca 150 g amestec de crema ciocolata, nuci, stafide si caise confiate

Mod de preparare

Incalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el.

Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam aluatul cu mana (se poate folosi si mixerul) si il lasam circa o ora sa dospeasca.

Intre timp pregatim umplutura. Spalam capsunile, le curatam coditele si le blenduim impreuna cu bananele. Incingem untul intr-o tigaie, aduagam amestecul de capsuni si banane si tinem pe foc pana se ingroasa compozitia, amestecand din cand in cand. Lasam la racit. Pentru ca mi-a ramas si niste umplutura de ciocolata de la cozonaci (compusa din crema de ciocolata, nuci, stafide si caise confiate), pe care am tinut-o la frigider, am incalzit-o un pic si pe aceasta.

Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul incepem sa formam cornuletele. Luam circa o lingura de aluat si ii dam o forma ovala cu sucitorul. Punem o lingura de umplutura (eu am facut cornuri cu capsuni si banane, cu amestec de ciocolata si mixte J ), rulam putin si restul crestam cu un cutit (vedeti in imagini). 

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru circa 25 de minute. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stollen

Postat de andaoana

Stollen

Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea ....

Citeste continuarea

Desert mere coapte cu inghetata

Postat de AlexTeacher

Desert mere coapte cu inghetata

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2020, 13:49
Ce bine arată...!
la 18.05.2020, 13:59
Au fost si foarte bune
la 18.05.2020, 14:11
la 18.05.2020, 14:57
la 18.05.2020, 15:25
Stiu, semintele sunt in capsuni...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking