Ingrediente
- 200 g margarina
- 200 ml apa calduta
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- coaja de portocala
- 3 linguri zahar
- 1 varf cutit sare
- 100 g ulei
- Umplutura
- 200 g marmelada(de prune am avut eu)
- 200 g nuca macinata
- coaja de portocala
- Uns
- 50 g apa
- 2 linguri zahar
- Zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min.
Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine.
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac.
Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos.
Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu marmelada si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|