Desert cornuri cu marmelada si nuca

Postat de sufletista in Dulciuri
30 Mar 2017 | 3052 vizualizari
Desert cornuri cu marmelada si nuca

Retete de post economice

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • coaja de portocala
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g ulei
  • Umplutura
  • 200 g marmelada(de prune am avut eu)
  • 200 g nuca macinata
  • coaja de portocala
  • Uns
  • 50 g apa
  • 2 linguri zahar
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min.

Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine.

Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac.

Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos.

Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu marmelada si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu nuca si marmelada

Postat de LALY

Cornuri cu nuca si marmelada

1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 30.03.2017, 20:21
la 30.03.2017, 20:40
Sunt foarte bune!
la 30.03.2017, 20:49
buna
la 30.03.2017, 20:55
Le prefer
la 30.03.2017, 21:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking