Cornuri cu nuca si marmelada

Postat de LALY in Prajituri
19 Sep 2010 | 26626 vizualizari
Cornuri cu nuca si marmelada

Foarte gustoase,alaturi de un pahar de lapte.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • un praf  de sare
  • 1 fiola esenta de rom sau vanilie
  • 100 ml lapte
  • 300 gr marmelada
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 1 ou pentru uns
  • 3 linguri zahar pentru decor

Mod de preparare

1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele caldut.Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.

2.Impartim aluatul in 5 bucati egale,pe care le intindem pe masa presarata cu faina,sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm.Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat),taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.

3.Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata.Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam.Le asezam in tava unsa,sau tapetata cu hartie de copt.Le lasam la dospit circa 20 de minute.

4.Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu.Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si marmelada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Postat de sufletista

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de Creatsa

Cornuri pufoase

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute. Frecam galbenusurile cu zahar si aromele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2010, 20:02
le ador cornulete astea cu nuca si marmelada
la 19.09.2010, 20:05
Si aici ai fost inaintea mea Rocsi? Mai primesc si eu? Arata foarte bine
la 19.09.2010, 20:14
poti sa imi trimiti si mie cateva pentru maine dimineata?......................
la 19.09.2010, 20:19
Lalyvreau si eu!
la 19.09.2010, 21:10
unul ptr mine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking