Desert cornuri pufoase cu gem

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Mai 2020 | 5089 vizualizari
Desert cornuri pufoase cu gem

''Aluaturi de casa''

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou + 1 albus
  • 75 g zahar
  • 90 g unt cu 80% grasime
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 450-500 g faina ( eu am pus 470 g)
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura
  • gem de prune cu nuca prajita si macinata
  • 1 galbenus de ou + 3 lingurite cu apa pentru uns

Mod de preparare

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu zaharul  sarea si esenta de vanilie.Se adauga oul si albusul si se omogenizeaza. Se transfera amestecul de unt in maiaua crescuta si se omogenizeaza, apoi se adauga faina, putin cate putin, adaugam si uleiul si framantam in vas cca 10 min, dupa care punem pe blatul de lucru si adaugam si restul de faina, framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 40 min. In scoatem din castron il lucram putin si-l punem din nou in vas, acoperim vasul si mai lasam la crescut 30 min. Rasturnam din nou aluatul si-l lucram putin , punem din nou in castron si mai lasam 20 min la crescut. Transferam aluatul pe blatul de lucru, uns cu putin ulei, il impartim in 11 bile de cca 82 g, le ungem cu putin ulei si le acoperim cu folie alimentara. Se lasa la crescut cca 7 min. Apoi se ia fiecare bila in parte se intinde un oval cu grosimea de aproximativ 3 mm, se intinde apoi se intoarce pe partea cealalta, ca partea neteda sa fie fata cornului. Intindem cu mainile partea unde punem umplutura, asezam o lingurita de umplutura, acoperim cu aluat umplutura si lipim bine marginea sa nu iasa umplutura. Rulam usor, intindem partea ramasa si o taiem in fasii, rulam si formam cornul. Procedam la fel pentru fiecare bila in parte. Asezam corurile in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt, acoperim tava cu folie alimentara si le lasam la dospit 20 min, apoi ungem cu galbenusul amestecat cu apa. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Cornurile sunt moi si pufoase si se mananca foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert cornuri cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornuri cu gem de caise

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...

Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2020, 23:17
la 16.05.2020, 23:27
pufoase si frumoase!
la 16.05.2020, 23:37
Delicioase
la 17.05.2020, 07:28
ce bun ar fi unul lacum la micul dejun
la 17.05.2020, 09:16
foarte bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking