Desert cosulete cu nuca

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Oct 2019 | 1952 vizualizari
Desert cosulete cu nuca

Îmi place mult baclavaua, plecând de la rețeta ei, am pregătit mai demult aceste coșulețe, iar zilele trecute mi-am amintit de ele și le-am pregătit din nou, sunt tare bune și de efect.

Ingrediente

  • 5 foi de plăcintă,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • 4 linguri zahar brut din trestie de zahar,
  • 500 ml apă,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • 20 ml ulei

Mod de preparare

 

 

Se taie fiecare foaie în jumătate, pentru că dintr-o foaie vom obține 2 coșulețe. Fiecare astfel de bucată se unge cu puțin ulei, se împăturește o dată, apoi se rulează pe lung, unind capetele și trăgându-le pe dedesubt, creând în acest fel un coșuleț.

Se procedează la fel cu celelalte foi.

Se transferă coșulețele cu grijă, pentru a nu le desface, într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Într-un castronel se amestecă 3 linguri de nucă măcinată cu 2 linguri de zahăr brut.

Se repartizează amestecul de nucă și zahăr în coșulețe.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox 20 de minute, la foc mediu, până se rumenesc.

Între timp, se pregătește un sirop din 500 ml apă cu 2 linguri de zahăr brut, se lasă să fiarbă 5 minute, se dă ibricul de pe foc și se adaugă esența de rom.

Când sunt gata coșulețele, se toarnă siropul într-un vas termorezistent, mai larg, apoi se trec rapid, dar cu grijă, coșulețele prin sirop și se dau deoparte pe un platou.

Când se răcesc, se pot servi.

 

Porții: 10

Timp de pregătire: 25 min

Timp de coacere: 20 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/cosulete-cu-nuca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe....

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2019, 18:25
la 22.10.2019, 18:39
Îmi închipui că sunt tare bune...!
la 22.10.2019, 20:35
la 22.10.2019, 22:16
Bune!
la 23.10.2019, 08:59

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking