Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Feb 2018 | 5163 vizualizari
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

Sunt pur și simplu minunate si de mare efect, se incadreaza perfect la categoria „ Retete cu dragoste”! Chiar sunt preparate cu dragoste pentru ai mei dragi!

Ingrediente

  • Pentru coșulețe:
  • 300 g ciocolată amăruie
  • Pentru crema de banane:
  • 2 banane
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 125 g mascarpone
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru crema de căpșuni:
  • 200 g căpșuni
  • 200 ml smântînă pentru frișcă
  • 125 g mascarpone
  • un praf sare
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru decor:
  • căpșuni
  • frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată.

Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un strat de ciocolată și iar le dăm la frigider.

După ce coșulețele sunt bine întărite pe forme, acestea se vor desprinde foarte ușor, trăgând de marginile formelor în jos.

Pentru creme,  preparăm mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră, apoi adăugăm fructele transformate în piure și mixăm în continuare până la omogenizare, iar la final adăugăm și mascarponele și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Cremele nu vor fi foarte ferme, vor fi mai spumoase, mai aerate, dar suficient de groase cât să fie adăugate în coșulețe cu un posh cu dui.

Dăm cremele la rece până se mai întăresc, apoi le adăugăm alternativ în coșulețele de ciocolată și le decorăm cu felii de căpșuni și frunze de mentă.

Au ieșit chiar foarte bune!

Cele două creme, nu foarte dulci și cu arome diferite s-au asortat perfect cu ciocolata amăruie.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel: Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am...

Citeste continuarea

Desert guguluf cu fructe de padure

Postat de Meea

Desert guguluf cu fructe de padure

         Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2018, 17:29
la 15.02.2018, 18:07
la 15.02.2018, 18:08
Ce drăguțe și bune sunt!
la 15.02.2018, 18:10
Cat de frumoase sunt
la 15.02.2018, 18:17
Mulțumesc, drăguților!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking