Ingrediente
- 4 oua
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g unt
- 200 g faina alba
- 1 plic praf de copt
- 600 g mere rase si calite, puse pentru iarna
- 1 lg scortisoara
- zahar pudra optional
Mod de preparare
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte.
Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste crema si devine spumoasa. Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza si acesta. Se pun merele rase si scortisoara. Se amesteca. La final se pune faina si praful de copt. Se amesteca totul bine apoi se incorporeaza cu miscari usoare spuma de albusuri.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|