Ingrediente
- 5 albusuri
- 250 g zahar tos
- 1 lgt otet
- 1 ou
- 2 lg zahar
- 1 lg amidon alimentar
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 2 lg cu frisca batuta
- fructe pentru decor
Mod de preparare
Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare.
Se preincalzeste cuptorul la 110 grade C. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh se fac cosuletele. Se da tava la cuptor cu usa acestuia usor intredeschisa, pentru aproximativ 70 -75 de minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate la atingere, usor crocante si casante. Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Eu le-am preparat seara si le-am lasat peste noapte la racit.
Crema: Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca bine. Se adauga zeama de lamaie si frisca. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Se iau cosuletele din tava cu ajutorul unei spatule pentru prajituri si se asaza pe un platou. Se umplu cosuletele cu crema de lamaie iar deasupra se orneaza cu fructele preferate.
Se pot servi imediat, insa a doua zi sunt mult mai bune.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
|