Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Ian 2018 | 5099 vizualizari
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Pentru ca aveam cam multe albusuri adunate in congelator, am zis sa le transform in ceva bun. Asa au si fost aceste cosulete, mai ales dupa o zi cand s-au mai inmuiat putin! Un deliciu! 

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt otet
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 1 lg amidon alimentar
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 lg cu frisca batuta
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare.

Se preincalzeste cuptorul la 110 grade C. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh se fac cosuletele. Se da tava la cuptor cu usa acestuia usor intredeschisa, pentru aproximativ 70 -75 de minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate la atingere, usor crocante si casante. Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Eu le-am preparat seara si le-am lasat peste noapte la racit.

Crema: Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca bine. Se adauga zeama de lamaie si frisca. Se amesteca usor pana la omogenizare.

Se iau cosuletele din tava cu ajutorul unei spatule pentru prajituri si se asaza pe un platou. Se umplu cosuletele cu crema de lamaie iar deasupra se orneaza cu fructele preferate. 

Se pot servi imediat, insa a doua zi sunt mult mai bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi din albusuri

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...

Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de privatelaura

Desert briose cu morcovi si nuci

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2018, 16:27
Ce frumoase sunt! Artă culinară à la Mirela!
la 21.01.2018, 16:31
Multumesc pentru apreciere, Rodica!
la 21.01.2018, 16:37
Nota zece!
la 21.01.2018, 16:38
Mirelutaaaaa,ce bunatate ai facut!
la 21.01.2018, 16:52
Multumesc, Clau!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking