Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Ian 2018 | 5167 vizualizari
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Pentru ca aveam cam multe albusuri adunate in congelator, am zis sa le transform in ceva bun. Asa au si fost aceste cosulete, mai ales dupa o zi cand s-au mai inmuiat putin! Un deliciu! 

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt otet
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 1 lg amidon alimentar
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 lg cu frisca batuta
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare.

Se preincalzeste cuptorul la 110 grade C. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh se fac cosuletele. Se da tava la cuptor cu usa acestuia usor intredeschisa, pentru aproximativ 70 -75 de minute. Cosuletele trebuie sa fie uscate la atingere, usor crocante si casante. Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Eu le-am preparat seara si le-am lasat peste noapte la racit.

Crema: Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca bine. Se adauga zeama de lamaie si frisca. Se amesteca usor pana la omogenizare.

Se iau cosuletele din tava cu ajutorul unei spatule pentru prajituri si se asaza pe un platou. Se umplu cosuletele cu crema de lamaie iar deasupra se orneaza cu fructele preferate. 

Se pot servi imediat, insa a doua zi sunt mult mai bune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Postat de andaoana

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste...

Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de merisor67

Cornulete cu rahat

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam. Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2018, 16:27
Ce frumoase sunt! Artă culinară à la Mirela!
la 21.01.2018, 16:31
Multumesc pentru apreciere, Rodica!
la 21.01.2018, 16:37
Nota zece!
la 21.01.2018, 16:38
Mirelutaaaaa,ce bunatate ai facut!
la 21.01.2018, 16:52
Multumesc, Clau!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking