Desert covrigi Polonezi

Postat de eumimi in Dulciuri
28 Feb 2018 | 15111 vizualizari
Desert covrigi Polonezi

Asa de martisor, v-am adus covrigi :)

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 50 ml ulei pentru aluat + 100 ml ulei pentru uns covrigii
  • 70 h zahar
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 500-520 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de miere ( sau zahar)
  • + 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol.

Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa de lamaie si framantam. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam 1 ora la dospit in loc calduros sau in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Ungem blatul de lucru cu ulei si intindem foi cat mai subtiri. Ungem foaia cu ulei, taiem fasii cam de 5 cm latime. Rulam fiecare fasie, apoi taiem ruloul in 2 parti ( nu pan la capat, lasam 1 cm netaiat) pe care le rasucim intre ele si unim capetele, dandu-i forma de cerc.

Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu un galbenus batut cu cele 2 linguri de lapte.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp facem un sirop din 4 linguri de miere si o cana de apa. Stropim din abundenta covrigii cu sirop dupa ce sunt gata si-i mai dam 1-2 minute la cuptor, dupa care ii mai stropim inca odata cu sirop din abundenta si ii ungem cu miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...

Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de mitinita

Desert caramele

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2018, 21:33
ce frumosi sunt
la 28.02.2018, 21:35
Merci!
la 28.02.2018, 21:36
Arata foarte bine si gustos!
la 28.02.2018, 21:41
la 28.02.2018, 21:46
Ce frumusei chiar azi ma uitam la reteta mea si am zis ca ar trebui sa-i refac

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking