Desert covrigi Polonezi

Postat de eumimi in Dulciuri
28 Feb 2018 | 15147 vizualizari
Desert covrigi Polonezi

Asa de martisor, v-am adus covrigi :)

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 50 ml ulei pentru aluat + 100 ml ulei pentru uns covrigii
  • 70 h zahar
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 500-520 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de miere ( sau zahar)
  • + 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol.

Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa de lamaie si framantam. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam 1 ora la dospit in loc calduros sau in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Ungem blatul de lucru cu ulei si intindem foi cat mai subtiri. Ungem foaia cu ulei, taiem fasii cam de 5 cm latime. Rulam fiecare fasie, apoi taiem ruloul in 2 parti ( nu pan la capat, lasam 1 cm netaiat) pe care le rasucim intre ele si unim capetele, dandu-i forma de cerc.

Punem covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu un galbenus batut cu cele 2 linguri de lapte.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp facem un sirop din 4 linguri de miere si o cana de apa. Stropim din abundenta covrigii cu sirop dupa ce sunt gata si-i mai dam 1-2 minute la cuptor, dupa care ii mai stropim inca odata cu sirop din abundenta si ii ungem cu miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi Polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Brioşe cu unt

Postat de diaconta

Brioşe cu unt

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol. Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o...

Citeste continuarea

Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Postat de CameliaComan

Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2018, 21:33
ce frumosi sunt
la 28.02.2018, 21:35
Merci!
la 28.02.2018, 21:36
Arata foarte bine si gustos!
la 28.02.2018, 21:41
la 28.02.2018, 21:46
Ce frumusei chiar azi ma uitam la reteta mea si am zis ca ar trebui sa-i refac

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking