Ingrediente
Aluat:
- 800 gr faina
- 3 oua
- 300 ml lapte dulce
- 150 gr unt
- zahar vanilat
- 200 gr zahar
- 2 pliculete drojdie uscata
- coaja lamaie
Umplutura:
- 400 gr nuca macinata
- 100 gr zahar brut
- 100 gr cacao
- un ou pt uns
- 200 gr rahat
- 50 gr stafide
- 50 gr merisoare
- coaja lamaie
Mod de preparare
Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.
Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.
Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete.
Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.
Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.
Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|