Desert Cozonac cu nuca si ciocolata

Postat de antici_gabytza in Prajituri
5 Feb 2019 | 2336 vizualizari
Desert Cozonac cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • aluat
  • 700 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • lapte
  • sare
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta de rom
  • umplutura
  • ciocolata
  • nuca
  • 50 g unt
  • uns
  • 3 linguri lapte
  • 1 galbenus
  • nuca macinata

Mod de preparare

Pregatim maiaua din drojdie, 50 ml lapte caldut si zaharul. Cernem faina iar in mijloc facem o gropita in care adaugam untul topit, ouale batute, esenta si maiaua pregatita anterior. Presaram sare deasupra dupa gust si incepem sa framantam, iar treptat mai adaugam lapte caldut pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Dam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul pregatim umplutura. Punem la topit untul impreuna cu ciocolata si dam un pic la racit.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 4. Luam fiecare bucata si o intindem, o ungem cu ciocolata si deasupra presaram miez de nuca macinat. Rulam bucata de aluat si procedam la fel si cu restul.

Pregatim 2 tavi de cozonac le ungem cu ulei si adaugam cate 2 rulouri in fiecare tava. Ungem cozonacii cu galbenusul batut cu laptele, iar deasupa adaugam miez de nuca macinat si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cozonac cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2019, 18:19
bun bun
la 05.02.2019, 18:23
Aș savura cu mare poftă acum, o feliuță de cozonac cu nucă...!
la 05.02.2019, 18:43
Ce fain e!
la 05.02.2019, 18:47
Cam pe gustul meu!
la 05.02.2019, 18:51
Bun tare!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking