Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Postat de Trifoicupatrufoi in Prajituri
21 Apr 2020 | 2428 vizualizari
Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Aluaturi de casa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte caldut,
  • 5 galbenusuri,
  • putina sare,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 200 gr unt,
  • 100 ml ulei,
  • coaja de la o lamaie,
  • 500 gr ciocolata (la galeata)
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • 5 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 150 gr stafide,
  • 2 linguri cacao,
  • 300 gr rahat cubulete.

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute .Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.

Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata.

Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci.

Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte.

Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac pufos cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de...

Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de Irina

Tarta cu mere

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.  Aluatul de tarta : Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori.  Taiati untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2020, 12:51
Ce bine arată...!
la 22.04.2020, 12:54
Chiar foarte pufos !!!
la 22.04.2020, 13:36
la 22.04.2020, 16:23
Ce bine arata!
la 22.04.2020, 17:56
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking