Desert cozonac Roscon

Postat de sufletista in Prajituri
16 Ian 2020 | 2349 vizualizari
Desert cozonac Roscon

"Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 250ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 120 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • fructe uscate
  • ciocolata
  • migdale
  • optional
  • frisca

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte.

Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala data prin razatoare,amestecam si facem o adancitura,adaugam untul la temperatura camerei,laptele si drojdia,la inceput amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza.

Framantam pana ce devine un aluat omogen (daca este nevoie mai adaugam lapte sau faina dupa caz), adaugam fructele si framantam pana ce se incorporeaza.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora.

Pe masa infainata formam o bila de aluat dupa care facem un cerc(sau facem un sul si ii dam forma unui cerc)

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam din nou sa dospeasca 30 min.

Ungem cu oul batut cu lapte, adaugam fructe deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Noi l-am servit umplut cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Roscon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hot cross buns cu stafide si mar

Postat de Lia1

Hot cross buns cu stafide si mar

1.Laptele se infierbanta atata cat este necesar ca sa topeasca in el untul . Se lasa sa se raceasca pâna atinge temperatura corpului. Se pun 500g faina, 1 lingurita rasa de sare, 75g...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce si bezea

Postat de Elena_Daria

Prajitura cu branza dulce si bezea

Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 16.01.2020, 09:15
Un fel de cozonac...? Îmi place cum arată...!
la 16.01.2020, 09:19
Da e un fel de cozonac traditional inSpania de ziua regilor(pe 6 ianuarie)
la 16.01.2020, 09:23
Super!
la 16.01.2020, 09:25
la 16.01.2020, 09:29

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking