Desert cozonac Roscon

Postat de sufletista in Prajituri
16 Ian 2020 | 2332 vizualizari
Desert cozonac Roscon

"Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 250ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 120 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • fructe uscate
  • ciocolata
  • migdale
  • optional
  • frisca

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte.

Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala data prin razatoare,amestecam si facem o adancitura,adaugam untul la temperatura camerei,laptele si drojdia,la inceput amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza.

Framantam pana ce devine un aluat omogen (daca este nevoie mai adaugam lapte sau faina dupa caz), adaugam fructele si framantam pana ce se incorporeaza.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora.

Pe masa infainata formam o bila de aluat dupa care facem un cerc(sau facem un sul si ii dam forma unui cerc)

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam din nou sa dospeasca 30 min.

Ungem cu oul batut cu lapte, adaugam fructe deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Noi l-am servit umplut cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Roscon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci

Postat de merisor67

Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci

Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm...

Citeste continuarea

Desert chec in 3 culori

Postat de sufletista

Desert chec in 3 culori

Mixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2020, 09:15
Un fel de cozonac...? Îmi place cum arată...!
la 16.01.2020, 09:19
Da e un fel de cozonac traditional inSpania de ziua regilor(pe 6 ianuarie)
la 16.01.2020, 09:23
Super!
la 16.01.2020, 09:25
la 16.01.2020, 09:29

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking