Prajitura Petre Roman

Postat de Constelatialeu in Prajituri
6 Oct 2016 | 12171 vizualizari
Prajitura Petre Roman

De belea Petrica asta, a istericat o groaza de femei, habar nu am de ce, la fel cum habar nu am de ce prajitura asta-i poarta numele, e destul de inalta, el nu are gat mai deloc....in fine, m-am inspirat de la Ina, dar , ca mereu exista un dar, pe ici pe colo am mai adaptat cum au vrut muschii mei, ca mai nou sunt musculoasa nu grasa.....:))))

Ingrediente

  • Blat - am facut 3 ca mi s-a parut mai simplu ( asa si Inei)
  • 9 oua
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri pline cu nuca macinata
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete ( 68 g) budinca vanilie bourbon premium de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola eseta vanilie
  • Caramel
  • 300 g zahar caramelizat
  • Glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri pline cu cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa clocotita ( cat cere glazura sa poate sa se intinda uniform)

Mod de preparare

Crema:

Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine.

Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase. La final am adaugat esenta de vanilie. Am tras cratita de pe foc am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca. Separat am frecat untul la temperatura camerei cu 100 g zahar pudra, apoi am adaugat putin cate putin budinca racita bine, pana am integrat in unt toata budinca si am obtinut o crema spumoasa si consistenta.

Blat :

Intr-un castron am pus albusurile si un praf de sare si am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat laptele si galbenusurile, la final am incorporat faina, nuca macinata si praful de copt si am omogenizat. Am tapetata o tava cu hartie de copt (26/35 cm) am impartit compozitia, cu aproximatie, in 3 parti egale si am copt 3 blaturi. Se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit blaturile si apoi se desprind de pe foaia de copt.

Asamblare :

Asezam pe un blat sau tava primul blat, intindem jumatate din crema, asezam blatul al doilea, presam putin sa se prinda crema bine. Apoi pe foc caramelizam cele 300 g de zahar, la foc mic si amestecand continuu, pana capata o culoare de chihlimbar si e tot zaharul caramelizat. Asa fierbinte il turnam peste prajitura si intindem uniform. Ne miscam cu talent si repede sa nu se intareasca. Lasam sa se raceasca bine apoi intindem restul de crema si punem ultimul blat peste care intindem glazura formata dintr-un amestec de zahar pudra, cacao, ulei si apa clocotita. Intindem bine glazura si dam la rece prajitura pana a doua zi cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de mirela0911

Prajitura Petre Roman

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2016, 18:27
Super!
la 06.10.2016, 18:36
Clemeeeee, vreau o bucățicăăăă din bunătate!
la 06.10.2016, 19:03
Buna tare!
la 06.10.2016, 19:21
te-ai dat cu romanii sau cu Petrica?) si deasta vreau
la 06.10.2016, 19:31
Asta-i tare buna, trebuie s-o mai fac si eu ca de mult nu i-a mai venit randul. Deh, daca nu l-am mai vazut pe Petrica, am uitat de asa prajiturica )

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking