Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

Postat de caroline in Dulciuri
3 Noi 2018 | 2620 vizualizari
Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-trandafir-cu-mere-64546.html Am schimbat putin ingredientele...si apoi modul de a coace cozonacul.Merisor l-a copt la Multicooker ...eu nu am...asa ca am luat-o pe calea clasica :)) ... tigaie si cuptor !  Retete inspirate de toamna ! 

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita esenta rom
  • 100 gr faina alba tip '00'
  • 100 gr faina Manitoba
  • 2 mere
  • 2 linguri cu zahar ( pentru umplutura)
  • 4-5 linguri cu nuca
  • 1 ou ( pentru uns)
  • 1 lingura lapte ( pentru uns)
  • zahar pudra(optional)

Mod de preparare

Incepem prin a pregati umplutura.

Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.

Le punem intr-o tigaie, adaugam cele 2 linguri cu zahar si lasam la foc potrivit, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar merele au lasat sucul lor. Cand sunt gata, inchidem focul si lasam sa se racoreasca.

Apoi pregatim aluatul.

Intr-un vas punem laptele caldut si amestecam cu drojdia si putin zahar. Punem putina faina si lasam vreo zece minute.

Intr-un bol punem oul cu zaharul ramas si amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele cu drojdie, esenta de rom, apoi uleiul, iar la urma faina alba tip '00' si cea Manitoba si amestecam bine toate ingredientele pana ce obtinem un aluat nelipicios si elastic. 

Acoperim bolul si lasam la dospit circa o ora (pana isi dubleaza volumul cel putin).

Cand aluatul a dospit, intindem o foaie de aluat si punem un strat de mere si apoi unul de nuca. Rulam aluatul si apoi il feliem rondele.

Asezam rondelele intr-o tava pt cuptor si inainte de a pune tava la cuptor, ungem cu ou batut cu lapte. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 20-25 minute.

Cand este copt, scoatem cozonacul din cuptor si lasam sa se racoreasca.

Optional pudram cu zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac trandafir cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu nuca si migdale

Postat de xana

Cornulete cu nuca si migdale

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in...

Citeste continuarea

Fursecuri spirala

Postat de andaoana

Fursecuri spirala

Avem nevoie de doua  vase Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2018, 13:03
Rosenkrantz...! De când este și în lista mea...Foarte bun!
la 03.11.2018, 13:24
la 03.11.2018, 13:37
Place
la 03.11.2018, 13:45
la 03.11.2018, 14:06
Foarte, fosrte bun!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking