Ingrediente
- Pentru cremă:
- 1 lămăie
- 150 ml de lapte dulce, fiert
- 2 ouă
- 75 grame de zahăr tos
- 3 linguri de smântână grasă
- 2 linguri rase de amidon alimentar
- 1 praf de sare
- Pentru decor:
- ornamente de ciocolată neagră
- ciocolată albă
- fragi din dulceață
Mod de preparare
Lămâia se spală bine în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un șervet curat. Se răzuiește coaja de lămâie (fără partea albă) și se stoarce zeama.
Ouăle se mixează cu praful de sare și cu zahărul tos, se adaugă pe rând: amidonul alimentar, smântâna, coaja rasă de lămâie, laptele și la urmă, zeama de lămâie. Se mixează bine compoziția, fără a insista prea mult, până ce devine omogenă.
Se dă cratița la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.
Se lasă compoziția la răcit și se amestecă din când în când, ca să nu se formeze crustă deasupra.
Când compoziția s-a răcit, se toarnă în pahare, pe jumătate, se pune un strat de dulceață (mai dulce, ca să compenseze gustul acrișor al lămâiei), după care se toarnă și restul de cremă.
Se ornează cu ciocolată neagră și albă și cu fructe din dulceață.
Crema la pahar se ține la frigider, până în momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de lamaie, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|