Desert creme Brulee

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
13 Feb 2021 | 2187 vizualizari
Desert creme Brulee

Am de mult in plan acest ''desert decadent'' , in timp mi-am achizitionat mici vase de ceramica, lampa de ''parlit''si tot asteptam momentul in care sa testez.Partea haioasa a fost cand m-am dus in vecini ( neamurile mele pe post de cobai :))))))))) sa ii servesc cu frantuzisme . Mamaia, Leoaica de 86 de ani, haioasa si carcotasa ca si mine, m-am intrebat ce am mai mesterit acolo si ce i-am adus sa manance. I-am spus ca i-am adus frantuzisme, o sora mai decadenta si stilata a cremei de zahar ars, urmeaza sa vorbim doar frantuzisme dupa ce mananca. Am inceput sa manance pe indelete, iar eu asteptam verdictul....parca e un terci,e si cam dulce, dar bun rau, ca-ti vine sa mananci si castronul.....Carmen fata ei, a zis ca gusta de la ea...raspuns : sa crezi tu ca mai ai de unde sa gusti, am lins tot, tu ai portia ta....cam asta e povestioara, m-a amuzat mult si binenteles am trecut din nou testul, sunt in etapa urmatoare, sa vad cu ce ii mai cuceresc....:))))))))))))))))))))))))) M-am inspirat de la Chef Florin Dumitrescu, doar m-am inspirat, n-am facut exact ca el, doar i-am folosit castronul cu ''otograful'''lui, nu-s eu fana lui dar mi-au placut castronele de la Lidl, abia acasa am vazut ca sunt cu ''otograful'' lui.

Ingrediente

  • 1 l smantana de gatit cu 32% grasime
  • 8 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete vanilie bourboun finesse Dr. Oetker
  • zahar brun pentru caramelizat
  • vase mici de ceramica sau forme din aluminiu sau silicon
  • lampa de ars

Mod de preparare

Mai intai am pus galbenusurile  si cele 2 oua intregi in castron, am adaugat zaharul si am mixat cca 5 min, pana am obtinut o crema spumoasa. Intr-o cratita de inox am pus smantana  si vanilia, am pus cratita pe foc si am infierbantat smantana, amestecand continuu sa nu se lipeasca, nu trebuie sa fierba, doar sa se infierbante. Smantana infierbantata am incorporat-o in crema de galbenusuri, amestecand cu un tel. Am preincalzit cuptorul  ( Chef Dumitrescu a zis ca la 120 grade, pentru cine are cuptor electric ) la o temperatura - din  ochi, ca am cuptor pe gaz- in tava de la aragaz am asezat vasele de ceramica, am pus compozitia de creme brulee, am bagat tava in cuptor, apoi am pus in tava apa calduta cat sa acopere formele de ceramica ceva mai mult de jumatate. Le-am lasat la cuptor cca 45 de min sau cu zicea Chef Dumitrescu, ca sa amintesc si de el, pana ce nu mai tremura compozitia, adica sa fie tapana...:)))) Am scos vasele din cuptor, am presarat zahar brun apoi l-am caramelizat cu lampa din dotare, nu aia alui Aladin, lampa de ''parlit''....Se poate servi si cu o cupa de ingheteata deasupra. O nebunie e zaharul ala caramelizat in compinatie cu crema. Hai ca am facut-o si pe asta, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert creme Brulee" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos

Postat de Retete_gustoase

Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos

Iata cum se prepara Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos: Preincalzeste cuptorul la 150°C. Foloseste o forma de copt mai mare sau boluri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2021, 17:04
Ce bine arata
la 13.02.2021, 17:07
la 13.02.2021, 18:32
Cam putina doamna!
la 13.02.2021, 18:42
la 13.02.2021, 18:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking