Ingrediente
- 300 gr zahar
- 8 galbenusuri de ou
- 250 gr margarina
- 9 linguri de faina
- 1 praf de sare
- 1 litru lapte
- 3-4 plicuri de zahar vaniliat
- 8 albusuri de ou
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente.
Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se incorporeaza apoi albusurile spuma peste compozita de galbenusuri.
Se unge o tava mare de aragaz cu margarina si se toarna compozitia in ea. Tava nu se tapeteaza cu faina.
Dati la cuptor timp de 10-15 minute la foc tare, apoi micsorati flacara la minim si lasati in cuptor pentru inca 1 ora si jumatate.
Cand este gata prajitura arata ca un cremsnit: asa zisele foi si crema se aleg din compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit fals" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|