Desert cremsnit fals

Postat de trifadalia in Prajituri
8 Sep 2020 | 2400 vizualizari
Desert cremsnit fals

Mai apare sub denumirea de ""prajitura desteapra "" sau ""prajitura inteligenta"", deoarece foile se separa singure in cuptor de crema delicioasa si fina de vanilie. Se aseamana si cu un cremes. 

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 8 galbenusuri de ou
  • 250 gr margarina
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 3-4 plicuri de zahar vaniliat
  • 8 albusuri de ou

Mod de preparare

 Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente.

Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se incorporeaza apoi albusurile spuma peste compozita de galbenusuri.  

Se unge o tava mare de aragaz cu margarina si se toarna compozitia in ea. Tava nu se tapeteaza cu faina.

Dati la cuptor timp de 10-15 minute la foc tare, apoi micsorati flacara la minim si lasati in cuptor pentru inca 1 ora si jumatate.

Cand este gata prajitura arata ca un cremsnit: asa zisele foi si crema se aleg din compozitie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit fals" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

PRĂJITURA BUDAPESTA

Postat de panacris

PRĂJITURA BUDAPESTA

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...

Citeste continuarea

Desert rulada cu biscuiti

Postat de Creatsa

Desert rulada cu biscuiti

Crema caramel: Pune intr-o craticioara 100 g zahar la caramelizat pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Adauga apa (cu mare atentie la aburi) si lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2020, 13:12
la 10.09.2020, 17:57
la 10.09.2020, 22:23
la 10.09.2020, 23:32
buun
la 11.09.2020, 12:35

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking