Ingrediente
- 500 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă (sau un pachețel drojdie uscată)
- 125 ml lapte
- 125 gr iaurt
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 2 oua
- 70 gr aprox. unt topit
- pt ungerea aluatului
- 1-2 gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile
Mod de preparare
Intr-un pahar, se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 min. să acționeze.
Intr-un bol, se adaugă făina, iaurtul, ouale, sarea si amestecul drojdiei cu laptele. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini, daca este nevoie, putem adauga puțină făină in plus.
Daca aveti timp, puteți lăsa aluatul acoperit la dospit 30 min, dacă nu, vă puteți apuca de treabă. Împărțim aluatul in 8 bile egale, fiecare bilă o intindem intr-o foaie rotundă ca forma unei farfurii. Ungem cu unt topit foaia, punem altă foaie deasupra, ungem si tot asa până la ultima pe care o lăsăm fără unt. Intindem cu sucitorul deasupra foilor ușor, până obținem un cerc mare. Il tăiem in 12 sau 16 triunghiuri (foto) si incepem sa le rulam de la bază spre vârf. Așezăm croissantele formate in tava tapetată cu hartie de copt și le lăsăm o oră la dospit (eu aprind cuptorul un min sa se încălzească, apoi il sting si las cornurile la crescut fără să deschid ușa acestuia). Când timpul a expirat, le pensulăm cu gălbenușul diluat in puțin lapte. Le coacem la 200°C, timp de aprox. 15 minute.
Excepționale fără exagerare !
https://loreleydotblog.wordpress.com/2016/12/17/croissante-pufoase/
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|