Desert croissante pufoase

Postat de LoreAmbro in Dulciuri
2 Feb 2017 | 71316 vizualizari
Desert croissante pufoase

Cornurile făcute in casă întotdeauna sunt cele mai bune, mai reușite și varianta cea mai sănătoasă. Aceste cornuri sunt preferatele noastre pentru micul dejun sau pachețelul celor mici care le adoră. Cum nu au mult zahăr in compoziție, merg de minune atât simple, cât și cu cașcaval, șuncă etc. iar daca preferați varianta dulce, adăugați mai mult zahăr și diferite esențe in aluat, mai apoi, le puteți umple cu dulceată, nutella, creme dorite.

Ingrediente

  •  500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă (sau un pachețel drojdie uscată)
  • 125 ml lapte
  • 125 gr iaurt
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 2 oua
  • 70 gr aprox. unt topit
  • pt ungerea aluatului
  • 1-2 gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile

Mod de preparare

Intr-un pahar, se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 min. să acționeze.
Intr-un bol, se adaugă făina, iaurtul, ouale, sarea si amestecul drojdiei cu laptele. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini, daca este nevoie, putem adauga puțină făină in plus.
Daca aveti timp, puteți lăsa aluatul acoperit la dospit 30 min, dacă nu, vă puteți apuca de treabă. Împărțim aluatul in 8 bile egale, fiecare bilă o intindem intr-o foaie rotundă ca forma unei farfurii. Ungem cu unt topit foaia, punem altă foaie deasupra, ungem si tot asa până la ultima pe care o lăsăm fără unt. Intindem cu sucitorul deasupra foilor ușor, până obținem un cerc mare. Il tăiem in 12 sau 16 triunghiuri (foto) si incepem sa le rulam de la bază spre vârf. Așezăm croissantele formate in tava tapetată cu hartie de copt și le lăsăm o oră la dospit (eu aprind cuptorul un min sa se încălzească, apoi il sting si las cornurile la crescut fără să deschid ușa acestuia). Când timpul a expirat, le pensulăm cu gălbenușul diluat in puțin lapte. Le coacem la 200°C, timp de aprox. 15 minute.
Excepționale fără exagerare !

https://loreleydotblog.wordpress.com/2016/12/17/croissante-pufoase/

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinta cu dovleac

Postat de Oana

Desert placinta cu dovleac

Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul. Lasa-l sa...

Citeste continuarea

Lasagna dulce, cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Lasagna dulce, cu branza si visine

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 12.02.2018, 16:04
la 23.01.2020, 23:01
Frumoase cornuri !!!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking