Desert croissante pufoase

Postat de LoreAmbro in Dulciuri
2 Feb 2017 | 71088 vizualizari
Desert croissante pufoase

Cornurile făcute in casă întotdeauna sunt cele mai bune, mai reușite și varianta cea mai sănătoasă. Aceste cornuri sunt preferatele noastre pentru micul dejun sau pachețelul celor mici care le adoră. Cum nu au mult zahăr in compoziție, merg de minune atât simple, cât și cu cașcaval, șuncă etc. iar daca preferați varianta dulce, adăugați mai mult zahăr și diferite esențe in aluat, mai apoi, le puteți umple cu dulceată, nutella, creme dorite.

Ingrediente

  •  500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă (sau un pachețel drojdie uscată)
  • 125 ml lapte
  • 125 gr iaurt
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 2 oua
  • 70 gr aprox. unt topit
  • pt ungerea aluatului
  • 1-2 gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile

Mod de preparare

Intr-un pahar, se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 min. să acționeze.
Intr-un bol, se adaugă făina, iaurtul, ouale, sarea si amestecul drojdiei cu laptele. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini, daca este nevoie, putem adauga puțină făină in plus.
Daca aveti timp, puteți lăsa aluatul acoperit la dospit 30 min, dacă nu, vă puteți apuca de treabă. Împărțim aluatul in 8 bile egale, fiecare bilă o intindem intr-o foaie rotundă ca forma unei farfurii. Ungem cu unt topit foaia, punem altă foaie deasupra, ungem si tot asa până la ultima pe care o lăsăm fără unt. Intindem cu sucitorul deasupra foilor ușor, până obținem un cerc mare. Il tăiem in 12 sau 16 triunghiuri (foto) si incepem sa le rulam de la bază spre vârf. Așezăm croissantele formate in tava tapetată cu hartie de copt și le lăsăm o oră la dospit (eu aprind cuptorul un min sa se încălzească, apoi il sting si las cornurile la crescut fără să deschid ușa acestuia). Când timpul a expirat, le pensulăm cu gălbenușul diluat in puțin lapte. Le coacem la 200°C, timp de aprox. 15 minute.
Excepționale fără exagerare !

https://loreleydotblog.wordpress.com/2016/12/17/croissante-pufoase/

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata cu ciocolata si visine

Postat de Oana

Desert inghetata cu ciocolata si visine

Sos de visine : Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se...

Citeste continuarea

Desert gris cu lapte si capsuni

Postat de CameliaComan

Desert gris cu lapte si capsuni

Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2018, 16:04
la 23.01.2020, 23:01
Frumoase cornuri !!!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking