Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Postat de mirela0911 in Prajituri
31 Aug 2017 | 9936 vizualizari
Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Ca idee am pornit de la tortul Inei https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-crema-de-mascarpone-si-finetti-79877.html , dar am preferat sa-l pregatesc altfel, pastrand biscuitii si una din creme, cea maro. Am adaugat si o crema de vanilie, fructe pe ici pe colo, iar rezultatul este unul delicios. 

Ingrediente

Crema de ciocolata:
  • 2 plicuri budinca ciocolata
  • 5 lg zahar
  • 800 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt esenta de rom
Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 250 g mascarpone
Mai avem nevoie de:
  • 60 buc biscuiti Petit Beure
  • 5-6 banane (in functie de marime)
  • fructe de padure
Pt. ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se incorporeaza. La fel si esenta de rom. Se lasa deoparte.

Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza biscuitii pe fundul tavii, unul langa celalalt. Bananele se curata de coaja si se taie in trei pe lungime. Se asaza deasupra peste biscuiti. Se toarna apoi budinca de ciocolata si se asaza deasupra un strat de biscuiti.

Crema de vanilie: Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se toarna laptele, se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc. Se lasa pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se omogenizeaza. Se lasa putin la racit apoi se amesteca cu mascarpone.

Peste stratul de biscuiti se presara fructele de padure (eu am avut din congelator) apoi se toarna crema de vanilie. Se niveleaza apoi se pune din nou un strat de biscuiti. Se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate desertul din tava, se asaza pe un platou si se indeparteaza folia.

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se unge ultimul strat de biscuiti cu toata frisca si se rade ciocolata deasupra. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Spalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de...

Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si frisca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu zmeura si frisca

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie. Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 31.08.2017, 21:45
Eu vreau cu trei creme, ai?
la 31.08.2017, 21:49
Eu-s si mai motata, vreu cu 4 )
la 31.08.2017, 21:49
Cleme, daca pun la socoteala si frisca de deasupra, e cu trei! Poti sa servesti! )
la 31.08.2017, 21:54
Frisca e pentru dupa 12 noaptea....
la 31.08.2017, 22:13
Arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking