Desert cu căpşuni

Postat de diaconta in Dulciuri
6 Mai 2012 | 5076 vizualizari
Desert cu căpşuni

Pentru azi doar un desert simplu,cât sa ne amagim pofta de dulce.M-au tentat capşunii la piata,dar am sa-mi cam pun pofta în cui pâna apar capşunii autohtoni.Initial am spus ca n-o sa fac desert,pentru ca mai am de munca cu niste kilograme,dar am zis ca nu-i rau sa manânc fructe,ca doar e sanatos….hi hi hi.

Ingrediente

Pentru foaia de rulada am folosit compozitia de la gaufre:

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte batut 2% grasime
  • 200 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr crema mascarpone
  • 1 lingura amidon alimentar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • Capsuni

Mod de preparare

Capsunii se taie bucati si se pun cu zahar sa lase sirop.Pastram cativa pentru decor.

Se pregateste compozitia pentru foaia de rulada.De fapt acestea sunt niste clatite uriase,coapte in tava grill(de forma patrata).

Se amesteca toate ingredientele.Va trebui sa obtinem o compozitie ceva mai groasa decat pentru clatitele obisnuite,dar ceva mai subtire ca cea pentru gaufre.Se lasa la frigider pentru o ora.

Ungem tigaia cu foarte putin ulei,ajutandu-ne de o pensula de silicon.Coacem clatite mai grosute.Compozitia este destul de „delicata” si cam greu de întors la dimensiunea aceasta.Asa ca prima  mi s-a rupt si mi-au ramas doar trei bucati.

Nu-i nici un bai ,ca doar tot trebuia sa gust sa vad daca’s bune …..

Dizolvam amidonul cu siropul de la capsuni,apoi amestecam amidonul in toata compozitia.Punem totul intr-o cratita pe foc si amestecam pana se ingroasa.Lasam jeleul sa se raceasca.

Mixam crema mascarpone,apoi incorporam jeleul de capsuni,amestecand cu o lingura pentru a pastra bucatile de fructe intregi.

Intindem foile de clatite(le-am adaugat si pe lungime si pe latime,daca doriti o rulada mai groasa puteti sa le adaugati doar pe latime),asezam deasupra crema de capsuni si rulam.

Ornam cu frisca si capsuni si lasam la frigider pana cand crema se intareste si se poate taia.

Dupa cum vedeti ,eu am folosit foarte putin zahar si gustul a fost perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Postat de Bucataras

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în...

Citeste continuarea

Reteta de Crostini cu capsuni, un desert delicios in 10 minute

Postat de Bucataras

Reteta de Crostini cu capsuni, un desert delicios in 10 minute

Iata cum se prepara Rețeta de Crostini cu căpșuni, un desert delicios în 10 minute Tăiați pâinea în felii subțiri sau în diagonală, în funcție de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2012, 18:15
delicios desert!
la 06.05.2012, 18:21
Superb desertul
la 06.05.2012, 18:22
bun bun
la 06.05.2012, 18:26
Motanel,te-ar tenta o bucatica?
nu prea m-am tinut de cuvant
la 06.05.2012, 18:27
Elena_Daria
Maria
multumesc

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking