Desert cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Creatsa in Prajituri
31 Iul 2013 | 4617 vizualizari
Desert cu crema de vanilie si capsuni

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua mici
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema de capsuni:

  • 2 plicuri creme ole de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1-2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 500 ml creme ole de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Glazura:

  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita rom

Mod de preparare

Blat

Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare.

Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Crema:

Intr-un bol incapator mixeaza laptele cu praful creme ole de capsuni si zaharul pudra pana se intareste.

Adauga treptat din frisca lichida pana obtii o crema pufoasa.
(la fel procedezi si cu crema de vanilie)

Asamblare:

Blat/crema de capsuni/crema de vanilie.

Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore.(eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte in bucati potrivite si decoreaza cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2013, 10:22
la 31.07.2013, 10:22
bun bun
la 31.07.2013, 10:33
Delicioasa!
la 31.07.2013, 10:41
Chiar deliciu!
la 31.07.2013, 10:43
Multumesc frumos

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking